Nordisk kunst af Mette Hansgaard kan ses i Kunstnergaden Rørholmsgade 10. 1352 København K. Book gerne en aftale og gå på opdagelse i Mettes kunstsamling med nordiske inspirationer. Mette maler malerier, akvarelmalerier og laver også skulpturer i keramik. Du finder kun unikke værker i galleriet. Mettes kunst udstilles i gallerier i Europa efter aftale, og hun underviser i akvarelmaling i norden.

Kunst og malerier
5 censurerede udstillinger er det blevet til i 2023 -2024

Nordisk kunst

Kunstner Mette Hansgaard maler nordiske malerier inspireret fra naturen. Livets energi og figurative fortællinger afspejler sig i maleriets fortællinger.

Art-fair-kunst
Art-fair-kunst. Foto fra Mettes stand i 2024. Art Hillerød.

Få gerne mit nyhedsbrev som udkommer hver måned med nyheder om mine kunstudstillinger, events, akvarelkurser og andet spændende. Bliv inviteret til ferniseringer og udstillinger. Hør om akvarelkurser.

Få Mettes nyhedsbrev om kunst og akvarelkurser 

malerier-kunst-nordisk
Malerier med nordisk kunst. Kunstudstilling i Danmark.

Inspirationer til kunstværker

Et solstik ramte mig sommeren i 1987 efter et besøg på Marc Chagall museet i Nice. Herefter åbnede der sig en flod af inspiration med figurative inspiration. Siden blev jeg uddannet kunsttrykker i serigrafi og begyndte min kunstneriske sti med at male figurative lidt surrealistiske akvareller i store formater 80 x 60 cm. At arbejde med udtrykket er for mig en evig vidunderlig proces. Som 23 årig fik jeg mine første udsmykningsopgaver. Siden har jeg udviklet min stil meget.

maleri-til-salg-groenland
Maleri inspireret fra Sydgrønland

Maleriprocessen fra inspiration til kunstværk

Jeg er optaget af at male med akrylfarver som akvareller. Processen blev startskuddet på at give slip på detaljen og åbne for det abstrakte perspektiv. Det ses i serien med blå landskaber. De store blå malerier er inspirationer fra det kolde hav i nord. De store bjergformationer sætter gang i inspirationerne til malerierne.

akvarel-malerier-nordlys
Akvarelmaleri af Mette Hansgaard 50 x 40 cm

Akvarelmaleriets teknik transformeret til maleriteknik

Malerierne med landskaber malet med laserende akrylfarver optager mig, når jeg maler. Min ambition er at male med akrylfarver som akvareller på trods af farvernes forskellige struktur.

Processen giver mig frihed til at slippe detaljen og åbne for det abstrakte perspektiv, mens jeg får plads til det figurative element. Det ses i mine serier med landskaber. De store blå malerier er inspirationer fra det kolde hav i nord.

Malerier abstrakte nordiske
Art-fair-kunst

Malerier med natur og livet som inspiration malet i moderne stil

De abstrakte malerier indeholder også figurative elementer.

Naturoplevelser på kanten af klippen giver en fornemmelse af at leve. Når man står på kanten af en klippe, kan man mærke at gå på grænsen af liv og død i pagt med naturen.

maleri-til-salg-livetstrae-hansgaard
maleri-til-salg-livetstrae-hansgaard

Her henter jeg min inspiration til at male landskaber. Et af mine kendetegn er, at små pludselige opdagelser, som dukker frem, jo mere man kigger på billederne.

maleri-kunst-til-salg
livets-træ. Maleri 50 x 60 cm. Kunst af Mette Hansgaard

Skulpturer i Keramik

Jeg laver også skulpturer formet i keramik. Skulpturerne formes og brændes. Derefter glaseres de på forskellig vis, afhængig af, hvad de skal symbolisere og udtrykke. I marts 2023 fik jeg 3 skulpturer anerkendt på den censurerede kunstudstilling i Rebild centret i Nordjylland.

Min kunst bliver udtrykt som både malerier, akvarel og keramik. Overfor et foto fra Rebild Centrets censurerede klimakunst udstilling. Her har jeg ladet mig inspirere af, hvordan plastik fra naturen går ind og påvirker vores DNA. Her er jeg også optaget af Eske Willerslevs DNA forskning.